حسابداری از جمله رشتههای تحصیلی است که به دلیل بازار کار خوب علاقهمندان زیادی را به خود جذب کرده است. افرادی که حسابداری را به صورت تخصصی و دانشگاهی یاد گرفتهاند میتوانند در زمینههای مختلف از جمله مدیر مالی، بازار بورس اوراق بهادر، موسسههای حسابداری، وزارتخانهها و … مشغول به کار شوند. این رشته درواقع علم استفاده از نرمافزارهای مختلف حسابداری برای گردآوری اطلاعات مالی، ثبت و دستهبندی آنها و همچنین تهیه گزارشهای مالی برای مدیران، کارفرمایان و موسسههای مختلف است.
برخی از دانشجویان فارغالتحصیل حسابداری به دلایل مختلف از جمله کسب علم و آگاهی بیشتر علاقهمند به ادامه تحصیل در این رشته میباشند. دانشجویان تحصیلات تکمیلی میتوانند در گزایشهای مختلف حسابداری ادامه تحصیل دهند و با انتخاب موضوع مناسب و کارآمد برای گذراندن پایاننامه میتوانند شانس خود را برای رقابت در بازار کار بالا ببرند. از این رو در این مقاله تلاش بر این است که شما عزیزان را در انتخاب موضوع متناسب با گرایش تحصیلیتان راهنمایی کنیم.
موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری حسابداری
موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری حسابداری همواره از دغدغههای اصلی دانشجویان و پژوهشگران در نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری بوده است. انتخاب یک موضوع مناسب نیازمند مطالعه و دریافت خدمات مشاوره نگارش پایاننامه از مؤسسههای معتبر است. به همین دلیل مؤسسه الوتز تلاش دارد که با ارائه بهترین خدمات و راهکارهای علمی- پژوهشی متناسب با نظام آموزشی عالی کشور، مقالات معتبر و مشاوره نگارش پایان نامه حسابداری منطبق بر استانداردهای پذیرفته شده روز، شما را در این امر مهم یاری رساند. در زیر برخی از محبوبترین موضوعات در پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری حسابداری آورده شده است:
· بررسی تکنولوژی و نرم افزارهای مختلف بر کیفیت حسابداری
· بررسی اثر ویژگیهای شخصیتی حسابرسان بر گزارشهای مالی
· مقایسه کیفیت اطلاعات حسابداری در ایران با سایر کشورها
· تاثیر نقش حسابرسی بر بورس اوراق بهادار تهران
· بررسی شفاف بودن اطلاعات حسابداری بر تصمیمگیری مدیران و کارفرمایان
· استفاده از حسابرسی در جنبههای مختلف بازار بورس از جمله قیمت و بازده سهام، نوسان پذیری قیمت، سرمایهگذاری در سهام و …
· مقایسه سیستم حسابداری دولتی و خصوصی
· مقایسه قوانین و مقررات حسابداری ایران با سایر کشورها
· تفاوت نگرش حسابرسان شرکتهای تجاری و ممیزان مالیاتی در رابطه با هزینههای قابل قبول
· ارزش دادههای حسابرسان بر رسیدگی قضایی شرکتها در خصوص ورشکستگی
· و …
معرفی گرایش های حسابداری در مقطع ارشد و دکتری:
طبق آخرین دفترچه راهنمای انتخاب رشته کارشناسی ارشد و دکتری منتشر شده از طرف سازمان سنجش آموزش کشور، رشته حسابدرای در مقاطع تحصیلات تکمیلی و در مجموعه حسابداری دارای گرایشهای حسابدرای، حسابداری بخش عمومی، حسابرسی و حسابداری مدیریت است که موضوعات پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری معماری در قالب گرایشهای نام برده میباشد. توضیح برخی از این گرایشها به همراه موضوعات پیشنهادی پایاننامه به اختصار در زیر آورده شده است:
گرایش حسابداری-حسابداری:
گرایش حسابداری مهمترین گرایش این رشته است و در میان سایر گرایشهای حسابداری گرایشی پایهای و غالب محسوب میشود. کار اصلی فارغالتحصیلان این گرایش جمعآوری و تجزیه و تحلیل اطالاعات مالی شرکتهای خصوصی و دولتی و ارائه گزارش به صاحبان نفع است. بنابراین هدف از ایجاد گرایش حسابداری خدمت رسانی مالی و تهیه گزاراشهای لازم برای ارائه به شرکتها، مؤسسهها و سایر بنگاههای اقتصادی است. دانشجویان کارشناسی ارشد حسابدرای باید در دروسی مانند سیستمهای اطلاعاتی حسابداری، تصمیم گیری در مسائل مالی، تحلیل آماری، اقتصاد مدیریت، حسابدری مدیریت و … دانش لازم را کسب کنند. گفتنی است که به طور کلی و با توجه به نزدیکی گرایشهای مختلف رشته حسابداری انتخاب عنوان برای انجام پایان نامه در این زمینه راحت است و میتواند در بردارنده همه عناوین مربوط به حسابداری باشد. برخی از این موضوعات پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری حسابداری به قرار زیر است:
· نقش اطلاعات حسابداری در تصمیمگیری مدیران یک سازمان
· بررسی تأثیر تخصص حسابدار بر سرمایه گذاری شرکتهای حاضر در بازار بورس اوراق بهادار تهران
· تأثیر افشای اطلاعات حسابداری بر جذابیت سهم یک شرکت از دیدگاه خریداران
· نقش خصوصی سازی بر میزان شناوری سهام پذیرفته شده در بازار بورس اوراق بهادار تهران
· بررسی تطبیقی استانداردهای حسابرسی ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس
· و …
گرایش حسابرسی:
گرایش کارشناسی ارشد حسابرسی یکی دیگر از گرایشهای رشته حسابداری در مقاطع تحصللات تکمیلی است که طرفداران خود را دارد. هدف از آموزش این رشته، تربیت حسابرسان متخصص و توانایی است که در بخشهای مختلف از جمله بخشهای دولتی و خصوصی و موسسههایی مانند دیوان محاسابات کشور، بورس اوراق بهادار و سایر موسسههای حسابرس میتوانند جذب بازار کار شوند. دانشجویان این گرایش نسبت به گرایش حسابداری در تجزیه و تجلیل گزارشهای مالی توانایی بیشتری را کسب میکنند. از جمله زمینههایی که فارغ التحصیلان این گرایش باید بر آن تسلط کافی را داشته باشند شامل حسابرسی فناوری اطلاعات، حسابرسی داخلی، حسابرسی عملیاتی، بررسی مسائل کاربردی در حسابرسی، کاربرد قوانین و مقررات مالی، بانکی و بازرگانی در حسابرسی و سایر علوم از این قبیل است. برخی از زمینههای پژوهشی انجام شده در گرایش حسابرسی جهت آشنایی شما دانشجویان و پژوهشگران در زیر آورده شده است:
· بررسی تأثیر قوانین و رضایت سازمانها بر عملکرد حسابرسی داخلی
· بررسی تأثیر فرهنگ دانشگاهی و شغلی بر دیدگاه حسابرسی
· تأثیر نرم افزارها بر آموزش و مقبولیت حسابرسی
· اهمیت و جایگاه حسابرسی در شناسایی تخلافات و جرائم مالی
· شفافیت قراردادهای حسابرسی و تأثیر آن بر دستمزد حسابرسان
· و…
گرایش حسابداری مدیریت:
حسابداری مدیریت برخلاف سایر گرایشهای حسابداری فعالیتی در زمینه تهیه گزارشها و عملکرد مالی یک شرکت یا مؤسسه ندارد و همانطور که از نام آن پیداست، پژوهشگران این رشته در مدیریت و تصمیمگیری مالی شرکتها مهارت و تواناییهای لازم را کسب میکنند. عمده حوزه کاری فارغالتحصیلان این گرایش در رابطه با مدیریت و مشاوره مالی، مدیریت صنایع و سایر فعالیتهایی از این قبیل است. فارغ التحصیل این رشته به علومی مانند مدیریت و ارزیابی عملکرد، مدیریت ریسک، اقتصاد سنجی، حاکمیت شرکتی، سیستمهای اطلاعات یکپارچه حسابداری مدیریت و … تسلط پیدا میکنند. در ادامه به اختصار برخی از زمینههای تحقیقاتی این رشته به عنوان خط راهنما جهت انتخاب موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری حسابداری معرفی میگردد:
· تأثیر ویژگیهای مختلف شرکتها بر حسابداری مدیریت و برعکس (نقش و تأثیرگذاری حسابداری مدیریت در شرکتها)
· مطالعه و مقایسه استفاده از شیوههای حسابداری مدیریت در میان کشورهای مختلف
· بررسی استفاده از دیدگاههای تجربی در حسابداری مدیریت
· مدیریت ریسک با استفاده از علم حسابداری مدیریت
· تأثیر حسابداری مدیریت بر حاکمیت شرکتی
· اثر بحران مالی آمریکا بر ارزشگذاری درآمدها
· و …
گرایش حسابداری بخش عمومی:
گرایش حسابداری بخش عمومی یا حسابداری دولتی گرایش نوپایی از حسابداری است که به تازگی و از سال 1397 وارد دانشگاه شده است. هدف از ایجاد این گرایش و تربیت دانشجویان در این زمینه برطرف کردن نیاز بخشهای عمومی و دولتی در حسابداری است؛ بدین صورت که متخصصان این رشته باید به سازمانهای عمومی و دولتی خدمات داده تا آنها بتوانند در مدیریت مالی منابع خود پاسخگو باشند و گزارشهای مالی خود را ثبت نمایند. در ادامه راه به برخی از موضوعاتی که میتوان جهت انتخاب موضوع پایاننامه از آنها به عنوان راهنما استفاده کرد اشاره شده است:
· بررسی اهداف، استانداردها و ویژگیهای حسابداری بخش عمومی
· تأثیر اصلاحات بخش دولتی بر حسابداری بخش عمومی
· مطالعه و بررسی حسابداری عمومی در ایران و مقایسه آن با سایر کشورها
· استانداردسازی حسابداری در بخش عمومی و دولتی
· نقش حسابداری بخش عمومی در بهبود عملکرد مالی سازمانهای دولتی
· و …
الو تز برندی متفاوت در رساله