مقاله علمی پژوهشی و ساختار آن در رشته های مختلف
مقاله علمی پژوهشی و ساختار آن در رشته های مختلف :
نوشتن مقاله علمی پژوهشی یکی از موضوعاتی است که در مقاطع مختلف تحصیلی دانشجویان، محققین و اساتید در زمینه آن دغدغه دارند. برای آشنایی با ساختار یک مقاله علمی پژوهشی ابتدا باید از ساختار یک مقاله علمی آگاهی پیدا کنید.
مقالات علمی که در سطح آکادمیک نوشته می شوند از نظر نوع مراکز چاپ و انتشار آنها می توان به 3 دسته تقسیم کرد. ساختار مقاله isi ،کنفرانسی و علمی پژوهشی دارای شباهت زیادی هستند.
عنوان مقاله
ساختار مقاله علمی پژوهشی علوم انسانی و سایر رشته ها، عنوان اهمیت زیادی دارد. به همین خاطر در انتخاب عنوان مقاله باید دقت زیادی داشته باشید و زمان صرف کنید. انتخاب عنوان باید با توجه به موضوع و نتایج و روش حل مساله موجود در مقاله باشد.
عنوان مقاله در کنار مختصر بودن باید جامع نیز باشد. برای انتخاب عنوان باید به موضوع تخصصی ژورنال و یا کنفرانسی که مقاله برای آن ارسال می شود،توجه کنید. همچنین باید با جستجو در سایت های مقالات علمی، عنوان را به گونه ای انتخاب کنید که تکراری نباشد.
نام و مشخصات نویسندگان
قسمت دوم هر مقاله ارائه دهنده مشخصات فردی و علمی نویسندگان مقاله است. این قسمت حتی برای ساختار مقاله isi هم اهمیت دارد. برای مقالات علمی که از پایان نامه استخراج می شوند، نام اساتید راهنما، مشاور و دانشجو باید در این بخش آورده شود.
در کنار نام نویسندگان مقاله باید یک نویسنده به عنوان مسئول نگارش(corresponde) مقاله به ژورنال و یا کنفرانس معرفی شود. نویسنده مسئول باید اصلاحات مدنظر داوران را تا تائید نهایی مقاله، اعمال کند.
نوشتن چکیده وکلمات کلیدی در مقاله
نقش چکیده و کلمات کلیدی در ساختار یک مقاله علمی پژوهشی اهمیت زیادی دارد. چکیده شامل روش تحقیق، نتایج و نتیجه گیری مقاله به شکل خلاصه است. در انتهای چکیده بین 3 تا 8 کلمه کلیدی باید در مورد مقاله گنجانده شود.
حجم چکیده کمتر از یک صفحه است و معمولا باید کمتر از 250 کلمه باشد. در انتهای مقاله علمی نیز چکیده به شکل انگلیسی آورده می شود. برای ارسال مقالات علمی به ژورنال ها، چکیده به شکل فایلی جداگانه ارسال می شود. این قسمت از ساختار مقاله در پذیرش و یا رد مقاله معمولا اولین بخش مورد توجه داوران است.
مقدمه مقاله علمی پژوهشی
مقدمه یک مقاله علمی در بر گیرنده مطالبی همچون بیان مساله، ادبیات نظری تحقیق، اهداف پژوهش، اهمیت و ضرورت تحقیق است. مقدمه باید به شکلی نگارش شود که بیان کننده چارچوب کلی موضوع تحقیق باشد. اگر مقاله استخراج شده از پایان نامه تحصیلی باشد، ساختار مقدمه مقاله شباهت زیادی به فصل اول پایان نامه دارد.
روش تحقیق
این قسمت از ساختار مقاله علمی پژوهشی نشان دهنده روش علمی بکار رفته در تحقیق برای جمع آوری و تحلیل اطلاعات است. روش تحقیق می تواند به شکل میدانی و یا عملی باشد. در روش تحقیق عملی نیاز است دستگاه ها و تجهیزات مورد استفاده در جمع آوری و تحلیل نتایج معرفی شوند.
در ضمن روش کار این دستگاهها و پارامتر های آزمایشگاهی نیز مورد اشاره قرار گیرند. در روش تحقیق میدانی نیز نرم افزار های تحلیل داده و روش جمع آوری اطلاعات باید معرفی شود.
نتایج و نتیجه گیری
بخش نتیجه گیری پر اهمیت ترین قسمت برای ارزیابی علمی یک مقاله است. نتایج مقاله در چارچوب جداول، نمودارها و … می تواند به شکل بهتری ارائه شود. بهتر است تحلیل نتایج در هر بخش انتهای هر نتیجه ارائه شود. در این قسمت از ساختار یک مقاله علمی پژوهشی باید به سوالات تحقیق پاسخ داده شود. این سوالات در قسمت مقدمه با توجه به نتایج و تحلیل مطرح می شوند. بخش جمع بندی در انتهای نتایج قرار می گیرد و یک خلاصه از مهترین قسمت نتایج و تحلیل آنها است.
منابع مقاله
منابع علمی که از آنها برای نگارش بخش های مقدمه، روش تحقیق و تحلیل داده ها استفاده می شود، باید در این قسمت ارائه شوند. بهتر است از منابع علمی با اعتبار بالاتر و جدیدتر در مقاله استفاده کنید. برای چاپ مقاله در یک ژورنال معتبر بهتر است از منابعی برای نگارش مقاله استفاده شود که در همان ژورنال چاپ شده اند.
ایزی تز برندی متفاوت با خدماتی متمایز در زمینه مشاوره انجام پایان نامه دکترا و مشاوره انجام رساله دکترا و انجام رساله دکتری ….
با همکاری آسان مقاله برند اول مشاوره مقاله در ایران
با تشکر از ایزی تز سامانه تخصصی مشاوره انجام پایان نامه دکتری